Töltés... Kérlek várj...

Hírlevél


Márkák története

fred-perry.jpg  

 Fred Perry 

 Fred Perry (1909-1995) neve nagy bizonyossággal leginkább a    teniszezők sorában csenghet a legismerősebben, hisz az egyik legünnepeltebb teniszcsillagról van szó, aki mellesleg Anglia színeiben érte el hatalmas sikereit. Talán megint csak a teniszkönyök legesélyesebb várományosai tudják azt is, hogy leginkább az előrerohanás közbeni tenyeres ütései hozták meg számára a legnagyobb elismerést. Életetörténete nem vetekszik a Háború és Béke cselekményeinek és kalandosságának sokaságával, sőt így első hallásra elég érdekesnek is tűnhet.

Stockportban született és az Ealing Country általános iskolába járt. Már itt megalapozta hírnevét, igaz ekkor még, mint asztalteniszező. 20 éves korában már világbajnokká vált.1933-ban Mr. Perry legyőzte saját mesterét ( Henry Cochet) egy öt szettes partiban és ez által megszerezte első Davis kupa gyozelmét is. (ő volt az első angol, aki 1912 óta Davis kupát nyert). A siker széria ekkorra már megállíthatatlan volt: 1934-35-36-ban, férfi egyesben, Wimbledonban győzedelmeskedett, de ugyancsak nyert az Egyesült Államok bajnokságában is 1933-34-36-ban. Szintén győzelemmel tért haza Ausztráliából is, de a francia bajnokságot is sikerrel zárta. Ő volt az első teniszező, aki a négy fontos bajnoki címet egyszerre tudhatott magáénak.

1936-tól profi sportolóvá váltott, majd 1938-ban amerikai állampolgárságot kapott. A II. világháború alatt az amerikai légierőnél szolgált, majd a háború végével, mint üzletember folytatta tevékenységét, a tenisszel ekkor sem szakított: sok éven át ő volt a wimbledoni tornák rádiós közvetítője. 

 

 

ilonsdalelogo.jpgLonsdale London

Több mint 100 évvel ezelőtt V. Lonsdale gróf, aki akkoriban a Nemzeti Sport Klub elnöke volt, megszervezte az első "kesztyűs" boksz-meccset.

Ebből a történelmi eredetből táplálkozva, a Lonsdale Sports "bunyós"-felszerelések tervezésének és gyártásának jelentőségteljes képviselőjévé nőtte ki magát.

Mindezt a praktikus öltözékekből álló Lonsdale sportruházati vonal kialakítása követte, amely rövid időn belül a divat világában is letette a névjegyét.

Ma, a sportolók és a többi híresség mellett a stílust és minőséget kedvelők viselik előszeretettel a lonsdale márkájú ruházati termékeket.

 A kezdetek:

Kezdetben, a Lonsdale Sports főhadiszállása a Soho-ban, a londoni West End szívében működött 1960 óta. Egy furcsa egybeesés során ugyanabban az épületben egy "The Coach & Horses" nevű fogadó üzemelt alig 100 évvel korábban, amikor is annak többségi tulajdonosa egy John Fleming nevű úriember volt. Ő volt az első igazi "bokszmenedzser", valamint a Nemzeti Sport Klub alapító tagja. A Nemzeti Sport Klubnak V. Lonsdale gróf volt az elnöke - a szervezett és kesztyűben vívott bokszmeccsek atyja és első támogatója...

Bár eleinte az öltözékek tervezésénél a gyapjúból és pamutból, interlock jersey-ből, pique-ből valamint frottírból és szaténból készült praktikus öltözékek álltak a középpontban, ezek a modellek nagyon gyorsan - kifejezetten divattermékekké váltak.

Hamarosan úgy tűnt, hogy szinte az egész világ - a sport és szórakoztatóipari hírességeit is beleértve - lonsdale -t akar viselni...

 Az "emberek":

John Flemming, 1897-ben bekövetkezett haláláig vezette az 1891-ben alapított Nemzeti Sport Klubot. Ő volt az első hivatalosan bejegyzett bokszmenedzser.

Lonsdale grófja, azaz Hugh Lowther a nevét adta a bokszhoz. Igencsak kedvelte a sárga színt, ezért gyakran "a Sárga Gróf"-ként emlegették. A Nemzeti Sport Klub 1891-es megalapításakor elfogadta annak Elnöki címét. Az 1929-ben megalakult Brit Boksz Felügyelő Bizottságnak 1944-ig volt az elnöke. A Lonsdale Challenge Övet 1909-ben a Nemzeti Sport Klub vezette be.

A Lonsdale Sports Equipment Ltd. alapítója Bernard Hart. 12 éven keresztül bokszolt amatőr majd professzionális kategóriában, valamint jelentős tapasztalatot szerzett a sportruházati kiskereskedelem terén. Hart, VII. Lonsdale gróftól - James Lowther-től - engedélyt kapott arra, hogy használja a Lonsdale nevet. Az első 8 hónapban a cég a Fitzroy Square-i Olympic Gymnasium-ban üzemelt. 1960. augusztus 8.-án pedig hivatalosan megnyílt a Beak Street-i üzlet.

Lonsdale London-t visel Muhammed Ali, Mike Tyson és Lennox Lewis is. De szívesen visel Lonsdale London-t, például a svéd hercegnő is.

A Lonsdalet több müvész és híresség is viseli, mint: Mick Jagger, Tom Jones, Madonna, Henry Rollins, De La Soul, Jimmy Sommerville, Rude Boy, Spice Girls Mel C és Mel B, Blur, Oasis, Metallica, Red Hot Chili Peppers, Vinnie Jones, Elle McPherson és Károly herceg.

 

benlee.png

Benlee Rocky Marciano

Az egyetlen nehézsúlyú versenyző, aki nehézsúlyú bajnokként veretlenül hagyta abba pályafutását.

Rocky Marciano Brocktonban Massachusettes államban született 1923. szeptember 1-jén egy olasz bevándorló fiaként. Katonai szolgálata után amatőrként küzdött. 1947-ben hivatásos bokszoló lett. Folyamatos edzés és kemény fegyelem árán Rocky az egyik legkeményebb öklözővé fejlődött a bokszolás történetében. Mind máig a szakértők és rajongók szemében ő a világ mindenidők legnagyszerűbb bokszolója.

A hihetetlen képessége, mellyel kemény csapásokat mért az állra, a küzdő lelke, a bátorsága, a páratlan elhatározása, miszerint a végsőkig kell harcolni, a minden ütközetre való teljes felkészülése, az óriási fizikai kondíciója és utoljára, de nem utolsó sorban "jobbjának" rettenetes ereje, amit Rocky szeretettel "Suzie"-nek hívott, s amely sokakat, köztük Joe Louis-t is a gyűrűk kötelei közdött; küldött, ezek mind formálták a "legyőzhetetlen" nehéz súlyú bajnokot= Rocky Marcianot, a brocktoni "kasszasikert", a "Rock"-ot ("Sziklát"). Igazi "gentleman"-ként viselkedett, bár mindenkit megvert a ringben, tisztelte mindegyik ellenfelét és ők is tisztelték mindnyájan őt. A "Jersey" Joe Walcott elleni kiütéses győzelme 1952-ben meghozta neki a nehézsúlyú világbajnoki címet és még hatszor védte meg azt. Amikor 1956-ban visszavonult a bokszolástól, már 49 győzelme volt, ebből 43-at kiütéssel nyert meg és senkit sem veszítették el. Ez tette "The Rock"-ot a második nehéz súlyú világbajnokkal - Gene Tunney után - aki veretlenül vonult vissza a bokszolás történetében. Visszautasított milliós ajánlatokat és egy visszavágást is.

Ő volt Sylvester Stallone példaképe a "Rocky"-ban, de már nem volt képes megnézni a filmet. 1969. augusztus 31-én halt meg egy kisrepülővel való balesetben Newton közelében Iowa államban és Fort Lauderdale-ben temettéke el, Floridában. Küzdelmeinek száma páratlan.

Rocky Marciano BENLEE bokszkesztyűkkel küzdött és BENLEE bokszoló nadrágot hordott. Emlékének adózva megtalálják termékeinken az ő nevét. A múlt század első felében, a 30-as, 40-es 50-es években a BENLEE nagy név volt: híres bokszolók küzdöttek vele. "Brown Bomber"; ("barna bombázó") Joe Louis, "Jersey" Joe Walcott és Rocky Marciano, 3 nehéz súlyú bajnok egy sorban, mindegyikőjük BENLEE bokszkesztyűkben és bokszoló nadrágban állt a ringbe. Más bajnokok, akik szintén BENLEE-t viseltek és szóba jöhetnek: Jake "The Raging Bull" La Motta és "Sugar" Ray Robinson and Floyd Patterson. BENLEE az 1930-as évek végén kezdte gyártani a bokszfelszereléseket, de az 1960-as években kiszállt az üzletből.